Het gebied

Filter by

Westpoort en Sloterdijk: volop in beweging

Het Noordwesten van regio Amsterdam is booming. Steeds meer mensen ontdekken hoe dichtbij Westpoort en Sloterdijk bij het centrum van Amsterdam en Zaanstad liggen. En hoe aantrekkelijk en karaktervol dit havengebied is. Met indrukwekkende havenactiviteiten, het Noordzeekanaal, IJ en de Zaan, industrieel en historisch erfgoed, verrassende landschappen en steeds meer hippe horeca. Door de komst van nieuwe hotels en steeds meer woningbouw wordt het gebied bovendien steeds levendiger.

Zaanstad: cultuur en industrie

Ook Zaanstad timmert flink aan de weg. Tussen water en stad ontwikkelt het Hembrugterrein zich tot een creatieve hotspot. Dit voormalige terrein van Defensie heeft maar liefst 125 karakteristieke industriële panden waarvan 48 monumenten. En naast de beroemde Zaanse Schans biedt Zaanstad nog veel meer: van een gezellig stadscentrum tot diverse culturele voorzieningen in de oude Verkadefabriek tot vaartochten over het water.

Amsterdam Noord

Amsterdam Noord is al jaren aan een stevige opmars bezig. Maar dit gebied is pas onlangs onderdeel geworden van de actie Kilometervreter. De hoogtepunten van Noord staan nu nog niet op de kaart. Hier wordt nog aan gewerkt.

Wil je meer weten over het gebied en alles wat er te ontdekken valt? Ga dan naar defietscoalitie.nl >

We informeren je graag over onze mooie acties, fietstips, snelle en leuke fietsroutes.

Gelukt!