Fietsen naar Sloterdijk: volg de stippenroutes!

Wil je ook eens gaan fietsen naar je werk in Sloterdijk maar ken je nog niet helemaal de weg? Volg dan de blauwe route vanuit Zaanstad, de gele route vanaf de Transformatorweg of de groene route vanuit stadsdeel West of Nieuw West (zie kaartje).

De FietsCoalitie wil graag meer mensen uit de auto op de fiets naar het werk in Westpoort en Zaanstad krijgen. “Van vele mensen uit het gebied hoorden we dat ze geen idee van de fietsroutes hebben, snel de weg kwijt raken en de routes ook wat lang en saai vinden. Om dat nu aan te pakken zijn de routes voorzien van stippen” vertelt Sandra Hueber van BRIGHT UP. “De stippen kan je niet missen en geven nieuwe fietsers de mogelijkheid om heel makkelijk hun weg naar Sloterdijk en Zaanstad te vinden”. Maar er is nog een belangrijke reden dat de stippenroutes zijn aangelegd. De FietsCoalitie wil het gebied positief op de kaart zetten en meer dagjesmensen fietsend naar het gebied trekken. De stippenroutes leiden langs de belangrijkste attracties in het gebied: van het stadscentrum van Zaanstad, het Hembrugterrein met zijn 125 monumenten, het vernieuwde en bloeiende Orlyplein tot het Wester- en Brettenpark. De stippen verbinden de attracties. Als er meer mensen op de fiets naar het gebied komen, heeft dat een positieve invloed op de veiligheidsbeleving en levendigheid van het gebied.

De hoofdfietsroute vanuit Zaanstad naar Sloterdijk is voorzien van blauwe stippen. Deze route start iets ten zuiden van het stadhuis op het fietspad langs het spoor en loopt langs de Provinciale weg naar de Hempont en vandaar naar Sloterdijk.

De gele stippenroute is aangelegd vanaf de Transformatorweg naar Sloterdijk. Samen met de reeds bestaande groene stippenroute (Brettenroute) is nu een netwerk ontstaan van hoofdfietsroutes.

We informeren je graag over onze mooie acties, fietstips, snelle en leuke fietsroutes.

Gelukt!